Duyguca
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Duyguca

Duyguların buluştuğu,Umutların varolduğu,Yalnızlıkların son bulduğu,Güzelliklerin sel olduğu,Unutulmaz anların yaşandığı,Candan dostlukları anlatan Adresiniz DUYGUCA.....
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Dünya Resim Tarihi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Duygu
Admin
Admin
Duygu


Mesaj Sayısı : 209
Kayıt tarihi : 02/12/09

Dünya Resim Tarihi Empty
MesajKonu: Dünya Resim Tarihi   Dünya Resim Tarihi EmptyPerş. Şub. 11, 2010 12:43 pm

Dünya Resim Tarihi

Resim yapma isteği insanlarda doğal bir duygudur. Resim sanatına ait ilk izlere yontma daş devrinde rastlanmaktadır. Mağaralarda yaşayan tarih öncesi toplumlarda resim sanatında, şaşılacak bir gelişme görülmektedir. Bu devir insanlarının, uçları yanmış tahtalarla yaptıkları mağara duvar resimleri daha çok av sahnelerini canlandırmaktadır. Bu resimlerdeki çizgilerin kıvraklığı ve konuya uygunluğu bugün de hayranlıkla seyredilebilmektedir.

Zamanla, mimarı yapıtlara verilen önem nedeniyle resim sanatının gelişimi durmuş, fakat süsleme ve bezeme alanında büyük ilerlemeler görülmüştür. Resim konuları, mimaride tamamlayıcı bir örge (motif) olarak kullanılmıştır. Orta Çağda renkli taşları yan yana dizerek yapılan mozaik resimler, kiliselerin vazgeçilmez süslerinden olmuştur. Yaş sıva üzerine sulandırılmış boya ile yapılan freskler, resim sanatının gelişimini sağlamıştır. Orta çağda vitray denilen renkli camlarla resim yapma yolu, bol pencereli gotik tarzda yapılan kiliselerin özelliklerindendir.

Bu devrin yazma kitapları, usta ressamlar tarafından, minyatür tekniğinde çalışmalarla resimlendirilmiştir. Orta çağın sonuna doğru resim sanatına temel olacak bazı kuralları, Giotto adındaki bir italyan ressamı tablolarında uygulamıştır. Sanatçı, o güne kadar resimlerde uygulanmayan konunun yeri, perspektif, açık-koyu gibi unsurları işleyerek resim babası ünvanını kazanmıştır. Yeni Çağın resim sanatına, Fransızcada "yeniden doğuş" anlamına gelen rönesans adı verilmiştir. Bu çağın hazırlanışı, gelişmesi uzun sürmüş, fakat uyguladığı kurallar resim sanatının temelini oluşturmuştur. Rönesans sanatı, klasik resim anlayışına örnek olmuş, bugüne değin her sanatçının öğrenmek zorunluluğunu duyduğu kuralları göstermiştir.

Bu devrin en güçlü sanatçıları: Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rapheal'dir.

Rönesans resim sanatı anlayışı içinde bazı sanat akımları olmuşsa da bunlar daha çok konuların seçimi ve bazı resim kurallarına daha çok önem verme şeklinde kalmıştır. Neo Klasizm (yeni klasizm) sanat görüşü, konuların dini ve mitolojik yönden alınmasının yerine; doğadan, aile hayatından alınmasını istemiştir.
Rembrandt ve Tiziano yeni bir görüşle, kendi anlayışlarına uygun tablolar yapmaya başladılar.

Resimlerinde göstermek istedikleri kısımları aydınlatıyorlar, diğer yerleri de gölgeler içerisinde bırakıyorlardı. Bu tarzda çalışan sanatçılar da lüministik sanat (ışıkçı sanat) gurubunda yer aldılar. Romantizm resim anlayışı konuları daha çok duygusal yönden ele aldı. Genellikle manzara ve toplum yaşantısını ele alan bu grubun ressamları, doğa ve insan sevgisini belirtmeğe çalışmışıardır.

Bu akımın öncülüğünü yapan ve yaşatan sanatçılar Delacroix, Corot, Goya'dır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://duyguca.niceboard.net
 
Dünya Resim Tarihi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Guaj Boya Resim Tekniği - Guaj Boya ile Resim Tanımı
» Adana Tarihi
» Adıyaman'ın Tarihi
» Minyatür Resim Sanatı
» Çağdaş Resim Akımları

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Duyguca :: Genel Kültür :: Resim & Sanat-
Buraya geçin: