Tazeyken ekmeği dilimlere kesmek biraz zordur. Oysa, bu işi bıçağın ucunu ateşte kızdırdıktan sonra kolayca yapabilirsiniz.
Saklanması
Ekmeğin uzun zaman tazeliğini koruması için:
Birkaç yerinden delinmiş naylon torbaya veya kumaştan yapılmış bir torbaya koyun ekmeğinizi.
Buzdolabınızın dondurucusunda dondurun. Kullanacağınız zaman yerinden çıkararak alt raflardan birine koyun ve buzları eriyene kadar bekleyin.
Kabukları soyulmuş bir patatesle birlikte, ekmeği metal bir kutuda saklayın.
Bayat ekmekler
Bayatlayan ekmekleri atmak gibi affedilemez bir davranış daha olamaz. Köfte yapımında kullanmak, yağda kızartarak çorbaların yanında ikram etmek, ekmek tatlısı, tirit gibi değişik lezzette tatlılar hazırlamak, veya üzerlerine anason serperek fırında hafif kızartmak, bayat ekmeklerin çeşitli kullanışları arasında sayılabilinir.