Duyguca
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Duyguca

Duyguların buluştuğu,Umutların varolduğu,Yalnızlıkların son bulduğu,Güzelliklerin sel olduğu,Unutulmaz anların yaşandığı,Candan dostlukları anlatan Adresiniz DUYGUCA.....
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Ekmek

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Mavidünya
Admin
Admin
Mavidünya


Mesaj Sayısı : 85
Kayıt tarihi : 21/01/10

Ekmek Empty
MesajKonu: Ekmek   Ekmek EmptyC.tesi Şub. 06, 2010 10:30 am

Tazeyken ekmeği dilimlere kesmek biraz zordur. Oysa, bu işi bıçağın ucunu ateşte kızdırdıktan sonra kolayca yapabilirsiniz.
Saklanması
Ekmeğin uzun zaman tazeliğini koruması için:
—Birkaç yerinden delinmiş naylon torbaya veya kumaştan yapılmış bir torbaya koyun ekmeğinizi.
—Buzdolabınızın dondurucusunda dondurun. Kullanacağınız zaman yerinden çıkararak alt raflardan birine koyun ve buzları eriyene kadar bekleyin.
—Kabukları soyulmuş bir patatesle birlikte, ekmeği metal bir kutuda saklayın.
Bayat ekmekler
Bayatlayan ekmekleri atmak gibi affedilemez bir davranış daha olamaz. Köfte yapımında kullanmak, yağda kızartarak çorbaların yanında ikram etmek, ekmek tatlısı, tirit gibi değişik lezzette tatlılar hazırlamak, veya üzerlerine anason serperek fırında hafif kızartmak, bayat ekmeklerin çeşitli kullanışları arasında sayılabilinir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Ekmek
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Duyguca :: Duyguca Mutfak :: Pratik Bilgiler Ve Püf Noktaları-
Buraya geçin: