Duyguca

Duyguların buluştuğu,Umutların varolduğu,Yalnızlıkların son bulduğu,Güzelliklerin sel olduğu,Unutulmaz anların yaşandığı,Candan dostlukları anlatan Adresiniz DUYGUCA.....
 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Duygu
Admin
Admin
Duygu

Mesaj Sayısı : 209
Kayıt tarihi : 02/12/09

Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos Empty
MesajKonu: Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos   Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos EmptyPerş. Ara. 17, 2009 10:20 pm

MALZEMELER
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan (çok ince rendelenmiş veya robotta çekilmiş)
3 yemek kaşığı kayısı reçeli (ezilmemiş olacak) (veya 2 yemek kaşığı bal)
3 yemek kaşığı ketçap (veya 1,5 yemek kaşığı domates salçası)
3 yemek kaşığı soya sosu
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Eğer arzu ederseniz;
1 çay kaşığı köri baharatı da ilave edebilirsiniz, özellikle tavuğa çok yakışır.

HAZIRLANIŞI
6 adet orta boy tavuk göğsü veya 6 adet tavuk budu için önerilmiştir.

Derin ve yayvan bir karıştırma kabına tüm sos malzemelerini boşaltıp, çatalla iyice çırpalım.
Tavuklarımızı sos kabına atıp, her taraflarının sosa iyice bulaşmasını sağlayalım.
Orta harlı ateşte ızgara ya da barbeküde her tarafları iyice sararıp, kızarıncaya kadar 12-15 dakika pişirelim.
Tavukların pişip pişmediğini anlamak için, çatalın ucunu tavuklara batırın, eğer suyu kanlı gelirse pişmemiş demektir.
Üzerine dal şeklinde koyduğunuz dereotları ve tabağın kenarına dizdiğiniz limon dilimleriyle servise sunun.


alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://duyguca.niceboard.net
 
Her Çeşit Tavuk Eti İçin Terbiye Sos
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Duyguca :: Duyguca Mutfak :: Soslar & Terbiyeler & Mezeler-
Buraya geçin: