Duyguca
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Duyguca

Duyguların buluştuğu,Umutların varolduğu,Yalnızlıkların son bulduğu,Güzelliklerin sel olduğu,Unutulmaz anların yaşandığı,Candan dostlukları anlatan Adresiniz DUYGUCA.....
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Bahçevan Çorbası

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Duygu
Admin
Admin
Duygu


Mesaj Sayısı : 209
Kayıt tarihi : 02/12/09

Bahçevan Çorbası Empty
MesajKonu: Bahçevan Çorbası   Bahçevan Çorbası EmptyPerş. Ara. 17, 2009 10:16 pm

Bahçevan Çorbası Nasıl Yapılır - Bahçevan Çorbası Tarifi


MALZEMELER:

1 adet kırmızı salçalık biber
1 adet küçük boy havuç
3 çorba kaşığı bezelye
1 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
3 su bardağı tavuksuyu veya etsuyu
2-3 dilim salam
Dereotu, tuz, karabiber.


YAPILIŞI:

Biber, havuç, ve bezelyeleri aynı tencerede haşlayalım. Biber ve havucu tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Bir kapta yumurta sarısını unu ve sütü çırpma teli ile karıştırıp pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Tencereye sıvıyağ alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyip pembeleştirelim.

Unu ekleyip, hafifçe sararana dek kavuralım. Etsuyunu ekleyip, kaynatalım.
Hazırladığımız sütlü yumurtalı terbiyeyi azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
Haşlanmış havucu ve bezelyeleri, biberleri, küçük doğranmış salamları, tuzu ve karabiberi ekleyip sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Çorbayı ateşten alıp kıtılmış dereotu ve karabiber serperek servis yapalım.




alıntı
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://duyguca.niceboard.net
 
Bahçevan Çorbası
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Duyguca :: Duyguca Mutfak :: Çorbalar-
Buraya geçin: