Duyguca

Duyguların buluştuğu,Umutların varolduğu,Yalnızlıkların son bulduğu,Güzelliklerin sel olduğu,Unutulmaz anların yaşandığı,Candan dostlukları anlatan Adresiniz DUYGUCA.....
 
AnasayfaAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Genel Bilgiler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Mavidünya
Admin
Admin
Mavidünya

Mesaj Sayısı : 85
Kayıt tarihi : 21/01/10

Genel Bilgiler Empty
MesajKonu: Genel Bilgiler   Genel Bilgiler EmptyPerş. Şub. 11, 2010 9:12 am

Genel Bilgiler B_42
Genel Bilgiler


Yüzölçümü: 38.873 km²
Nüfusu: 2.192.166 (2000)
Nüfus Yoğunluğu: 56
Şehir Nüfusu: 1.294.817 (2000)
Köy Nüfusu: 897.349 (2000)
Yıllık Nüfus Artış Hızı: %22,37
Yıllık Şehir Nüfus Artış Hızı: %29,59
Yıllık Köy Nüfus Artış Hızı: %12,80
İl Trafik No: 42
İl Telefon Kodu: 332

Hakkında Bilgi


Konya' nın İlçeleri: Karatay, Meram, Selçuklu, Ahırlı, Akören, Akşehir, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çeltik, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Emirgazi, Ereğli, Güneysınır, Hadım, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhöyük ve Yunak' tır.

Coğrafyası: Anadolu yarımadasının ortasında bulunan kent İç Anadolu Bölgesi' nin güneyinde yer almaktadır. Konya' nın toprakları 38.873 km2 yüzölçümüne sahip olup, büyük bir kısmı iç Anadolu' nun yüksek düzlükleri üzerindedir. Güney ve Güneybatı kesimleri Akdeniz Bölgesine dahildir. Rakım ortalama 1011 m' dir.

İklimi: Kara iklimi hüküm süren Konya' da yazlar kuru ve sıcak, kışlar soğuk ve yağışlı olmaktadır.

Tarihçesi: Konya ve çevresinde yerleşik düzen Prehistorik (tarih öncesi) çağdan başlar. Konya daha sonra Hitit, Frig , Lidya, Pers, İskenderun, Bergama, Roma, Bizans egemenliklerinde kalmıştır. 1071 tarihindeki Malazgirt Meydan Savaşı' ndan sonra Konya Selçuklular' ın eline geçen şehir 1097 tarihinden 1277 tarihine kadar aralıksız Anadolu Selçukluları' nın başşehri olmuştur. Konya, Selçuklular' dan sonra Karamanoğulları ve Osmanlı dönemlerini yaşamıştır.

Ne Yenir: Çorbalardan Tayga, Mercimekli Oğmaç, Arapaşı,Tandır, Bamya, Süt, Tutmaç ve Erişte Çorbası. Et Yemeklerinden, Fırın Kebabı, Etliekmek, Çullama, iki bıçak arası ciğer, Topalak Köfte, Cella. Ekşili Kabak, Yumurtalı Kabak, Zülbiye (Papaz Yahisi), Patlıcan Bayıltan, Lahana Kapaması, Patlıcan Böğürmesi, Çöpleme. Böreklerden Peynirli Kıymalı Börek, Kıkırdaklı Börek, Tandır Saç, Su, Sedirler ve Tatar Böreğini geleneksel yemekler arasında sayabiliriz.

Ne Alınır: Konya ilçe ve köylerinde dokunmuş halı ve kilim alınabilecek önemli eşyalardır. Bununla beraber Mevlana ve Konya' ya yönelik hediyelik eşya çeşidi bol miktarda bulunabilir.

Alıntıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Genel Bilgiler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Duyguca :: Köşe Bucak Türkiye :: İç Anadolu Bölgesi :: Konya-
Buraya geçin: